Bra dag.

En dag som började med lite admin på jobbet men som efter ett tag övergick i 9 k´s löpning runt Årstaviken. Skön löpning med härlig energi i benen gjorde att det gick lite snabbare att fixa det sista i dagens to-do-list, även fast det blev en stresslunch.

Efter mina 9 k´s på sub-40 var det dags för lektion. Jag har som filosofi att, om möjlighet ges, vara aktiv tillsammans med mina elever så efter ca 20 minuter fann jag mig spela basket i en knapp timme. Hyfsat slut är en underdrift, men nu återstod 90 minuters ju-jutsuinstruktion. Kände att det var dags för en sån där träning där jag pratar och alla andra tränar, men de verkade trivas och energin i gruppen var ingenting att klaga på.

Imorgon är det åter en del fysisk aktivitet på schemat. Åter på bloggen då.

End. Out.

Vinterträning

Äntligen igång med lite skön vinterträning.

För mig är sommaren förknippad med långa löpturer och konditionsträning. Inga gymdagar och begränsat med dojotid. Vintern däremot är det tvärtom som gäller.
Under min tid på GIH hade jag och en kompis, samma förövrigt som jag simmar med, en deal: Styrketräning tre dagar en vecka gav tillåtelse till att äta kebabtallrik på Stockholms bästa kebabställe. Vi lyckades nästan jämnt, vilket slet på kassan men gjorde oss ganska starka...

Nu är det dags att brottas med vikter igen. Mycket bål och armar gäller enligt tradition, men benen kommer inte att få vila mycket trots inriktningen.
Jag har inget speciellt träningsschema med specifika övningar, utan jobbar med det som för dagen känns bra. Ofta kommer jag se till att kombinera styrketräningen med den jag kör i dojon så hela kroppen får jobba under veckan lite så där utsmetat.

Det känns bra nu.

End. Out.

Lite feg idag...

Idag tar vi det lite försiktigt då kroppen känns lite diffus. Det känns lite i låren att det blev sju k´s igår, men inte alls farligt. Det känns härligt att åter vara på banan och dessutom ha ett litet delmål som ligger och trycker någonstans efter nyår.

Simningen, som jag tänkt genomföra som en lugn liten aktivitet blev inställd på grund av halsont i Björn, kompisen jag skulle simma med. Vi får se ikväll om jag ger mig ut på vägarna men just nu känns det minst sagt osäkert.

End. Out.


Framåt gäller!

Sådär.

Efter ett par veckor fyllda av arbete, instruktion och förkylningskänning är jag på banan igen. Dock blev det en korttur idag, mest för att komma in i gunget igen. 7 k`s blev det och benen trivdes med att få öka takten, likaså lungorna som verkar vara i sämre skick än sist, men vad hade jag väntat mig?

Kondition är en färskvara som försvinner gräsligt snabbt om man inte håller igång, och efter sex-åtta veckors uppehåll från långdistanslöpning är lungorna i katastrofalt skick, även fast jutsuträningen har bevarat en del av den form jag var i då. Tre mil är dock inte något som kommer löpas på ett bra tag, nu gäller det att komma igång ordentligt med vinterträning vilket innebär intervall på löpband, jutsu och styrka för att klara av den oerhört spännande vår som ligger framför mig.

Nu bär det snart av till L-ö för lite jutsuinstruktion, imorgon står simning på schemat och sen får vi se vad dagsformen säger åt mig att göra. Fyra rejäla pass i veckan är målbilden, vi får se om det håller...

End. Out.

RSS 2.0